توضیح درباره شیرپوینت

ساخت وبلاگ

مایکروسافت شیرپوینت، یک بستر نرم افزاری تحت وب است که توسط شرکت مایکروسافت تولید و عرضه شده است. اولین نسخه از شیرپوینت در سال ۲۰۰۱ منتشر شد. و آخرین نسخه از آن در سال ۲۰۱۳ وارد بازار شده است. نسخه‌های ابتدایی شیرپوینت بیشتر برای کاربردهایی نظیر مدیریت محتوا و مدیریت اسناد مورد استفاده قرار می گرفت. اما قابلیتهای قابل توجه متعددی به نسخه های اخیر شیرپوینت آنلاین اضافه شده است.

شیرپوینت شامل مجموعه‌ای از تکنولوژی‌های چند منظوره تحت وب است که بر روی یک ساختار فنی قوی قرار گرفته است. به صورت پیش فرض رابط کاربری شیرپوینت مشابه مایکروسافت آفیس است و یکپارچگی بالایی با مجموعه آفیس دارد. ابزارهای تحت وب شیرپوینت به گونه‌ای طراحی شده است که توسط کاربر غیر فنی قابل استفاده باشد. شیرپوینت بستر مناسبی برای راهکارهایی چون پورتال داخلی، مدیریت فایل ها و اسناد، تعاملات تیمی، شبکه های اجتماعی، اکسترانت، وب سایت ها، جستجوی سازمانی و هوش تجاری می‌باشد. علاوه بر این شیرپوینت قابلیت یکپارچه سازی سیستمها، یکپارچه سازی فرآیندها و اتوماسیون گردش کارها را فراهم می‌کند.
اکثر برنامه‌های کاربردی سازمانی (مانند بسته‌های نرم‌افزاری ERP و CRM) قابلیت‌هایی را برای یکپارچه شدن با شیرپوینت ایجاد کرده‌اند. همچنین شیرپوینت مجموعه کاملی از API ها و تکنولوژی توسعه را برای برنامه‌نویسان و توسعه‌دهندگان فراهم کرده است. به عنوان یک بستر برنامه‌سازی، شیرپوینت دارای مدیریت مرکزی و کنترل‌های امنیتی لازم جهت پیاده سازی نیازمندی‌های برنامه‌ها می باشد. بستر شیرپوینت مستقیما درون وب سرور IIS قرار می‌گیرد.
شیرپوینت توسط ۷۸درصد از ۵۰۰ کمپانی لیست Fortune 500 استفاده می شود. در بین سالهای ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۱ مایکروسافت بیش از ۳۶٫۵ میلیون لایسنس کاربر شیرپوینت فروخته است
کیک شش تکه شیرپوینت (چرخ شیرپوینت)
تیم بازاریابی شیرپوینت ۲۰۱۰ مایکروسافت با اصطلاح «چرخ شیرپوینت»  تسهیلاتی را که ابزارهای شیرپوینت در درون سازمان فراهم می‌کنند، توصیف می‌کنند. البته اصطلاح کیک شش تکه اصطلاح جالبتری است و بیشتر در ذهن می ماند. تکه های کیک شیرپوینت چه هستند:
سایت‌ها: سایت یک محیط کاری موضوعی است. اولین بار که شیرپوینت پیکربندی می شود، این سایت‌ها بدون نیاز به دانش خاصی قابل ایجاد هستند. موضوع یک سایت ممکن است کل سازمان را در بر بگیرد و یا صرفا مخصوص یک تیم یا یک گروه خاص باشد.
انجمن‌ها: یک انجمن مکانی است که در آن ارتباط و درک اتفاق می‌افتد. انجمن‌ها می‌توانند حول محور یک موضوع شکل گیرند و معمولا پیرامون دانش مشترک و یا فعالیت‌های مشترک، توسعه پیدا می‌کنند.
محتوی: شیرپوینت امکان مدیریت اسناد و آیتم های کاری که نیاز به ذخیره سازی، جستجو، تعامل، ویرایش، مدیریت، مستندسازی، ردیابی و بازیابی دارند را بر اساس توافقات مرتبط و یا قوانین سازمان، فراهم می‌کند.
جستجو:  کنکاش در انجمن‌ها، محتویات، افراد و یا سایتهای مرتبط: جستجو بر پایه کلمات کلیدی، پالایش اطلاعات و تحلیل محتوا بنا شده است.
بینش: اطلاعات از هر بخشی در سازمان می‌تواند در قالب موضوعات مفید ظاهر شود، و بدین شکل اثربخشی و کارایی اطلاعات بهبود می‌یابد.
ترکیبی(Composites): شیرپوینت امکان یکپارچه سازی داده ها، اسناد و فرآیندها را بدون نیاز به برنامه نویسی فراهم می‌کند. با استفاده از این قابلیت می توان برنامه های کاربردی ترکیبی ایجاد نمود.

برنامه ها
متداول ترین برنامه های کاربردی که با استفاده از شیرپوینت اجرا می شوند شامل:
پورتال داخلی
پورتال داخلی شیرپوینت راهی است برای دسترسی متمرکز به اطلاعات و برنامه های سازمانی در یک شبکه سازمانی. پورتال داخلی ابزاری است که به سازمان کمک می‌کند تا داده‌ها، برنامه‌ها و اطلاعات خود را بسیار ساده‌تر مدیریت کند. این راهکار دارای مزایای سازمانی، نظیر افزایش شوق پرسنل، تمرکز مدیریت فرآیندها، کاهش هزینههای نیروهای تازه استخدام شده و تامین راه چاره‌ای برای ثبت و اشتراک دانش ضمنی(با استفاده از ابزارهایی مانند ویکی/بلاگ) است.
مدیریت اسناد و محتوای سازمانی
شیرپوینت غالبا برای ذخیره‌سازی و ردیابی اسناد الکترونیکی یا اسناد کاغذی اسکن شده استفاده می‌شود. شیرپوینت همچنین قادر است نسخه‌های مختلف از اسنادی را که توسط کاربران مختلف ایجاد شده‌اند، نگه‌داری و ردیابی کند. به‌علاوه شیرپوینت می تواند بستر یک سیستم مدیریت بایگانی الکترونیکی باشد و استانداردهای مورد انتظار شرکت یا سازمان شما را برآورده نماید. استفاده از شیرپوینت به عنوان بستر مدیریت اسناد مزایای نگه‌داری اسناد در یک محل مرکزی با قابلیت دسترسی توسط افراد مجاز را فراهم می‌آورد و ارسال ایمیل‌های متعدد و دوباره کاری‌ها را کاهش می‌دهد.
سایت های اکسترانت
با توجه به امکان گذاشتن پسورد برای شیرپوینت و رابط کاربری وب آن که دسترسی از طریق اینترنت و در بیرون سازمان را فراهم می کند. سازمان ها از این قابلیت برای یکپارچه سازی زنجیره تامین کالا یا فرآیندهای سازمانی و یا محیط اشتراکی تعاملات استفاده می کنند.
قابلیت Alteative Access Mapping(AAM) شیرپوینت، امکان نمایش یک سایت از طریق URLهای مختلف را ایجاد می کند. هر URL می تواند تکنولوژی احراز هویت خودش را داشته باشد و به این شکل می توان از یک سایت هم برای اینترانت و روی شبکه محلی و هم به صورت اکسترانت و برای کاربران خارج از سازمان استفاده نمود.
سایت های اینترنتی
سایت های اینترنتی معمولا با فعال سازی ویژگی Publishing شیرپوینت ایجاد می شوند. از شیرپوینت برای ایجاد و مدیریت سایت های عمومی بزرگ می توان استفاده کرد.
تنظیمات و سفارشی سازی
تنظیمات تحت وب
شیرپوینت ۲۰۱۰ و نسخه های بعد از آن مجهز به رابط کاربری ریبون می باشد و از این جهت شبیه با مایکروسافت آفیس ۲۰۰۷ بوده و برای کاربران ویندوز و آفیس دارای ظاهری آشنا است. این رابط کاربری امکان کار با داده ها، ویرایش صفحات، و اضافه کردن امکانات به سایت را به سادگی فراهم می کند.
کار با داده های لیست ها، کتابخانه ها،صفحات و سایت ها
امکان کپی، ایجاد، حذف و یا تغییر نام لیست ها، کتابخانه ها، صفحات و وب پارت ها
مدیریت دسترسی کاربران، و مشاهده تاریخچه نسخه های صفحات و اسناد –    مدیریت تعاریف و ویژگی های لیست ها، کتابخانه ها، صفحات، وب پارت ها و بسیاری دیگر
SharePoint Designer
مایکروسافت شیرپوینت دیزاینر (SPD) یک ویرایشگر HTML و ابزار رایگان طراحی وب است که برای ایجاد و تغییر سایت ها، گردش کارها و صفحات شیرپوینت از آن استفاده می شود. SPD در خانواده مایکروسافت آفیس می باشد و یک ابزار تحت ویندوز است.
یکپارچه سازی و مدل های توسعه
Client Object Model شیرپوینت را که برای جاوا اسکریپت، سیلورلایت و NET. و همچنین REST/SOAP API در دسترس می باشد. می توان از درون یک صفحه سفارشی و یا یک افزونه شیرپوینت مورد استفاده قرار داد.
پلاگین های Sand-boxed توسط هر کاربری که دسترسی لازم را داشته باشد، قابل بارگذاری است. البته محدودیت های امنیتی وجود دارد و این موارد امنیتی در چند لایه از جمله مدیریت مصرف منابع قابل کنترل و برنامه ریزی است. در بیشتر محیط های ابری اشتراکی روش Sand-boxed تنها روش مجاز برای سفارشی سازی شیرپونت است.
افزونه های فارم کد های کاملا مطمئنی هستند که بایستی در سطح فارم نصب شوند.
سفارشی سازی شیرپوینت از طرق ذیل قابل انجام است:
یکپارچه سازی برنامه ای با برنامه دیگر با استفاده از شیرپوینت
توسعه و گسترش قابلیت های شیرپوینت مانند توسعه فعالیتهای سفارشی برای گردش کار
وب پارت ها که در پورتال  های دیگر با عنوان پورتلت، ویدجت و یا گجت از آن ها نام برده می شود، برای افزودن قابلیت های جدید به صفحات مورد استفاده قرار می گیرند

دنیای اینترنت...
ما را در سایت دنیای اینترنت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : سوفیا weebsiti بازدید : 267 تاريخ : پنجشنبه 17 مهر 1399 ساعت: 5:59